Julkrans

Redan tredje advent! Visst går tiden fort! Härligt att det snart är julafton!

Just nu sitter jag och spånar på lite lekar man kan leka utomhus på vintern. Jag tycker nämligen att julafton kan vara lite väl  utdragen och långtråkig. Känns som att man inte gör annat än att äta och bara sitta still. Så i år tänkte jag försöka bjuda in familjen, killens familj och kanske även några grannar på en liten julturnering på förmiddagen. Men kan inte komma på vad vi ska göra. Det får inte vara för fysiskt eller för hög skaderisk då vi har två som går/ precis gått med knäskador. Det ska vara kul och gärna lite annorlunda!

Vi har en spolad is 50 meter från huset som vi kan använda. Tänkte kanske någon variant på curling. Kan man göra det tro? Man skulle även kunna ha en tävling där man ska bygga med snö. Ja, huvudet går på helfart! Har ni några idéer?

Igår gjorde ja en stor och härlig julkrans att ha över bordet. Ni som följde med mig från min gamla blogg kanske mins skördekransen jag gjorde till Pree Halloween- festen. Det var i korta dra en krans gjord av björkris och som var prydd med små prydnadspumpor. När pumporna gjort sitt tog jag ner kransen, tog bort pumporna och sparade kransen. Denna krans av björkris fick nu bli stommen till min Julkrans. Jag prydde julkransen med granris, dekorerade pepparkakor, röda sidenband och juläpplen. Istället för att sätta ljus i kransen så hängde jag en ljuslykta som vi annars har i vardagsrummet i mitten av kransen. Blev både snyggt och mer brandsäkert!

Julkrans

Grankrans

Julkrans av granris att ha över julbordet

Vad tycker ni? Jag tycker iaf att det är dömysigt att sitta under denna krans och bara filosofera med ett glas glögg. Älskar att den är stor (ca 1meter i diameter) och yvig! Tyvärr gör inte bilderna kransen rättvisa. Ni får helt komma över på en fika och se den irl (in real life)! *hihi* Stämningen i köket höjdes iaf med 100%!

Hoppas nu att ni alla får en fantastisk tredje advent! Inte helt otippat så spenderar jag min söndag i innebandyhallen. Men det är sista matchen nu sen är vi jullediga. Ganska skönt faktiskt! :)

Stor kram

24 reaktioner till “Julkrans

 1. En väldigt vacker krans!

  Dålig på utomhuslekar så här i vintertid, men man kan ju tävla om vem som lyckas rulla den största snöbollen på två minuter eller så. Det kan få upp adrenalinet och värmen.

 2. Den blev ju superfin och kan tro att det är mysigt att sitta under den =D. Samt som du säger kan julen bli tradig och långrandig så därför tycker jag absolut att man ska spela spel eller leka lekar. Inte bara äta och sedan sitta framför teven =D

  kramar

 3. Så fin ljuskrona! Jag plockade ner en gammal från vinden som satte enris på, den blev riktigt julfin faktiskt.
  Kul att ha några jullekar på aftonen. Man sitter bara och äter en massa annars…
  Kram Suss

 4. Men så fin! En sån önskar jag mig av tomten. :)
  Vi brukar eller brukade i alla fall leka ute på julafton.. Det blev ofta sommarlekar i snön. Alltså lite mer utmanande.. Som djupsnöbrännboll eller kubb på oskottad bana. Många skratt blev det. :)

 5. Vartenda kommentar man skriver till dig innehåller ju de flesta superlativ, svårt att variera sig och så får det nog bli även denna gång för denna krans var ju helt fantastisk!! Har själv sådana lampor hemma men har kopplat till el i mina, vore ju fint med en krans kring dem till nästa år! Hur håller sig grankransen inne undrar jag bara? Barrar den snabbt??

  Ha en fin 3:e advent! / Malin

  1. Men va rar du är! Haha! Va glad jag blir!
   Den håller sig väldigt fin ännu så den kommer nog säkert hålla sig fin till jul. Skulle tippa på att den är fin i 1 och en halv vecka! :)
   Kram kram

 6. Hej du!

  Å vilken vacker krans!
  Du är så kreativ:)

  Så kul med lite lekar på julafton:) Har inga förslag men du kommer säkert på något du som är så påhittig!

  Skönt med lite ledigt från innebandyn, min Gustav har ledigt från fotbollen snart( hoppas jag;)

  Kram på dig

  1. Hej fantastiskt fina du! :) Tack snälla!
   Ja, det är skönt med lite ledigt. Kan tänka mig att Gustav tycker det också. Jag har ju iaf seriematcher! Försäsongen är väl inte det roligaste kan jag tänka mig. Vi får ta igen alla svettiga pass med mycket julmat! :p
   Kram kram

 7. Men himlar vad kul med curling! testade det på gymnasiet när jag hade extra tillval med sport… har nog aldrig garvat så mycket.
  Här hemma spolade vi altanen utanför köksfönstret med is, så grabbarna åker skridskor hela dagarna. Riktigt kul!

  Vad häftigt att du gjort en sån krans, hade också tänkt mig att jag skulle ha gjort något liknande och grenarna står och väntar i tvättstugan på att få bilda en krans… ska bara hitta tiden först!
  Förresten! Den var jättefin!
  Kram
  HElena

  1. Ja, curling är as kul.. Men svårt! :p

   Bara att ta ett ryck. Min krans tog inte mer än 30 min att göra och montera så det är inte så farligt! :)

   Stor kram till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: