Smarta pepparkakor

Halloj vänner!

Nu är julen riktigt nära och trots att det förmodligen blir en julafton utan snö så ska det bli riktigt mysigt. Jag är så gott som klar med alla julklappar så nu kommer jag förmodligen ägna mig åt att pyssla resten av min lediga tid, för att höja julstämningen. Det behövs extramycket julpiff för att komma in i julstämning eftersom att snön inte hjälper till med det i år!

Idag tänkte jag visa upp otroligt smarta pepparkakor med en funktion som jag tycker är så rolig. Enklare julpyssel får man leta efter!

Det svåraste är nog att kavla ut pepparkaksdegen riktigt tunn. Men med lite tålamod så är ju inte det heller några problem.

Jag har använt mina vanligaste dricksglas och stansat ut runda pepparkakor, sedan har jag tagit sugrören som ska användas och stansat ut hål. Man bör snurrar sugrören lite och pressar ut dem, så att hålet blir lite större. Det är för att degen jäser lite och då blir hålet minder. Det gör att det inte är säkert att sugröret passar om man inte gör detta! Testa er fram lite!

Sedan skjuts in i ugnen och vänta i 4-6 minuter. Tadaaaa! De ser ju inte så mycket ut för världen när de ligger där på bakplåtspappret, men när det hamnar i sitt sammanhang så är det bara så briljanta! Man kan ju självklart piffa till dem med lite kristyr eller så gör man dem inte runda utan kanske i form av hjärtan eller stjärnor. Japp, i vanlig ordning, bara fantasin sätter gränser!

Smarta pepparkakor

Pepparkakor med hål för sugrör

Pepparkakor

Förstå att göra detta i sommar fast med andra sorters kakor, till exempelvis saftkalaset eller barnkalaset. Då fyller faktiskt kakorna ytterligare en funktion… De gör det svårare för safttokiga insekter att ta sig ett bad i ens saft!

Vill ni ha mer pepparkaksinspiration så kan ni kika på mina Hardcore Gingerbreads och Pepparkakshuset som jag gjorde förra året.

Glad fjärde advent till er!

Stor kram

4 reaktioner till “Smarta pepparkakor

  1. Hej sötis!

    Tittar in för att önska dig en riktigt härlig Jul!
    Tack för tipset med pepparkakorna, jag blir fortfarande så otroligt imponerad av dina Hardcore gingerbreads, de är så häftiga!

    Ha det gott vännen!

    Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: