Skrubb – Kaffe och Olivolja

God morgon idag igen! Jag vaknade med en himla huvudvärk, så jag klev upp och tog två värktabletter och passade på att göra frukost på sängen åt min väldigt trötta kille. Sen gjorde jag en kopp tea till mig själv och kröp ner bredvid. Blev lite mysigt trots att det inte är någe kul att vakna av att man har ont i bollen.

Idag tänkte jag bjuda på mitt ABSOLUT bästa tips. Enligt mig finns det en kropps-skrubb som slår allt. Som ni vet är jag en riktig återvinningsnörd och jag tar även vara på kaffesumpet som blir efter att man bryggt en kanna kaffe. Då blandar jag det med 1-2 msk olivolja. Tar med mig detta in i duschen  och efter att ha duschat riktig varmt så stänger jag av duschen och smörjer in mg med denna röra. Skrubb, skrubb skrubb! När man tycker att man skrubbat klart så sköljer man av sig allt med varmt vatten. Det kan vara lite klrurigt att få bort allt och man hittar nästan alltid kaffekorn där de inte ska vara ett tag efter. ;) Tänk dock på att olivoljan binder kaffet så när du torkar dig så kan man gärna använda en handduk man inte är så fasligt rädd om då det kan bli lite fläckar.

Pröva detta, jag lovar att ni inte kommer annat än älska det! Man blir len som en bebis och luktar väldigt gott. Jag tycker det dessutom känns uppstramande och hjälper mot sådana små kvisslor man kan få på vintern.

Olivolja har mjukgörande egenskaper medan kaffet givetvis skrubbar, men dessutom har kaffet egenskapen att sätta fart på blodcirkulationen.

Jag hade en period i mitt liv då jag var mer eller mindre beroende utav brun-utan-sol. Denna skrubb var min räddning då. Skrubben fungerar perfekt för att ta bort brun-utan-sol.

kroppsskrubb

Skulle inte tipsa om att försöka spara skrubben. Tror den blir dålig ganska fort. Men det är tacksamt på det sättet att man oftast har tillgång till både kaffesump och olivolja på en daglig basis så man kan göra små laddningar som man använder på en gång. Om man kokat kaffe på morgonen är det ju ingen fara att använda sumpen på kvällen eller till och med dagen efter.

Det var mitt tips för dagen! Ha en toppentisdag nu!
Stor kram

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/4225397/?claim=cj6z9jvbgvc”>Följ min blogg med Bloglovin</a>

2 reaktioner till “Skrubb – Kaffe och Olivolja

 1. Sjukt bra!!

  Man ska även kunna bli av med celluliter och få ökad fettförbränning av denna scrub :)

  Får köra stenhårt på den när bebis är ute.

  Kram på dig tildis

  1. Visst är det! :)
   Hihi! Jag jobbade ju på Weleda ett tag och vet att de har massa produkter som är till för förberedelse till födsel, samt en massa bebisprodukter. Det kanske är något för dig!? Jag använde kaffeskrubb med bjök-cellulit-oljan och det var bra. Fast tycker nog olivoljan kändes lika bra. ;)
   Men naturliga bebisprodukter måste ju vara toppen till lill-skrutt sen! :)
   Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: