Körsbärssylt och lite skitsnack

Idag plockades det och kokades det körsbärssylt. Trixade till ett eget recept då jag tyckte all jag hittade var så väldigt söta. Använde syltsocker för då finns liksom redan det kemiska so annars tillsätts separat redan i för hållbarhet. Men eftersom att jag drog ner sockermängden lite har jag ingen aning om hållbarheten. Men tänker att denna kommer gå åt illa kvickt. Jag ska pannkaksfrossa i helgen och sedan tänkte jag blanda upp resterande sylt i vanlig gammaldags vaniljglass. Förstår ni hur gott!!!

Jag sköljde av och kärnade ur 1 kg körsbär och bigarråer, blandade lite.

Blandade detta i en kastrull med 4 kg syltsocker och 1- 1,5 msk pressad citronjuice.

Kokade ihop allt detta under omrörning i 3-4 minuter. Jag ville liksom att bären skulle få fortsätta att vara ganska stora bitar, så jag hackade inte runt i kastrullen utan rörde liksom lite oförsiktigt om.

  • 1 kg körsbär eller bigarråer
  • 4 dl syltsocker
  • 1- 1,5 msk citronsaft

Sedan slevade jag upp så mycket skum som jag orkade, det är egentligen bra att vara noggrann men när är jag någonsin petig..? Sen pang ner i en riktigt ren burk och igen med locket. Jag tänker förvara min i kylen då mitt skafferi är rumstemp om inte varmare nu under sommaren.

Ska tassa in på systemet och handla på mig lite sprit för imorgon ska jag göra körsbärslikör. Som kommer att vara klar… Wait for it….. Till jul! Gäller att både konservera sig själv och det man har i trädgården!! ;)
Förra året gjorde jag björnbärslikör som blev så galet smarrig. Men har dessvärre flyttat min buske och den ser inte jättepigg ut. Så denna jul kommer jag att bjussa på körsbärslikör. Låter inte så pjåkigt det heller! Nu ska jag bara bestämma mig om jag ska låta en vaniljstång få göra bären sällskap eller ej. Någon som tycker något om saken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trevlig fredag nu alla vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: