Vad gör man nu då?

Till att börja med vill jag inte på något vis förmiska situationen som råder. Jag förstår att många känner oro och kanske till och med förtvivlan inför rådande situation. Men precis lika okej tcker jag det är om man vill göra det bästa av situationen.

Så man fråga är, vad gör man nu då? Vad gör man när man avsråds från stora socialasammankomster, när man uppmanas tvätta händerna tills de är torra som fnöske och när man får dumstrut om man råkar handla mer än en toarulle åt gången? Man svaret är, Man låser in sig och handlar sitt toapapper på nätet med hemleverans!

Hehe! Nej, men skämt åsido. Men många måste i själva verket tänka om och lära sig att hitta nya sätt att sätta krydda på tillvaron. För mig som är norra Europas mest hemmakära person kommer sånt här med isolering naturligt. Men för er som tycker det är lite knepigt att komma på hur man t.ex. slår ihjäl en helg på ett corona-vänligt sätt. Låt oss göra en lista och inspirera varandra att göra denna soppa till så bra det går!


Lista på aktiviteter i smittider

Utforska din kreativitet
Skräll först ut på min lista handlar om kreativitet. Något av den bästa sysselsättningen som finns för själ och sinne om ni frågar mig!

Måla: Akvarellmåleri kostar inte många kronor, det luktar inte, det är torkar fort och är enkelt att plocka fram och plocka undan. Om man vill börja måla så är det prefekt att börja måla akvarell. Måla med akryl är mitt nästa tips. Även detta är ett bra nybörjarmedium. Tar lite mer plats. Men det fina är ju att man kan måla på så mycket mer än duk, t.ex. pimpa stenar eller måla en skylt. Måla om något: typ en möbel! Här finns ett fin fint tips för dig som vill texta på trä. Och ytterligare ett om du vill göra hemmagjord bets.

Återbruka: Använd dina kläder! Antingen gaskar du liv i dem genom att brodera detaljer eller så piggar du upp dem genom ett färgbad. Eller så gör du något helt nytt av de där urväxta eller trasiga plaggen. Syr ett flaggspel, ett gosedjur, värmekudde, en necessär eller kanske ett fodral till paddan. Jag har använt en och annan konserv i mina dagar vill jag lova. Det har blivit både ljuslyktor, pennburkar och krukor. Glasflaskor öppnar upp till helt nya pyssel om man bara vet hur man kapar botten. Kolla även in min stumpstake jag gjorde i julas. Glasburkar kan även dem piffas till ljuvliga lyckor. OBS! Var försiktigt och lämna aldrig utan tillsyn. Gamla skedar som inte använd blir fina krokar, med eller utan text.

Odla: Kombinera frösådd med återbruk. Så i äggskal, i tidningspapper eller i tomatkartonger. Ta dig tid att göra de allra finaste odlingsetiketterna. För jo, för en gångs skull har du tid!

Virka eller sticka något: Thank lord for Youtube! Alla kan idag lära sig virka utan att behöva ha en snäll mormor med tålamod. Börja med att virka en disktrasa så ska du se att du snart sickar en yllekofta åt dig själv. så himla kul och mysigt!

Övrigt pyssel: Börja påskpyssla: Supersöta påskservetter till påskdukningen. Knäckta ägg kan bli discoägg till påskriset. Att gjuta betongfat är busenkelt och håller bättre än jag trott i trädgården. Gör en drömfångare av vad du har hemma.

Snickra: Ett hönshus, en blomlåda, ett insektshotell, en äppellåda, en hatthylla eller bara en gammal hederlig barkbåt.

Guilty pleasure: Nu är det helt okej om du älskar att spela TV-spel, är en filmnörd, knarkar serier eller frossa i Mandelmans. Kör bah kör! Själv är jag en riktig seriejunkie. Några förslag på serier som jag gillar (listar inte de som alla har sett redan som GOT, Vikings och Outlander osv fast de är väldigt bra): Grace and Frankie, New girl, Atypical, Sexeducation, Mindhunter, Locke and key och A Discovery of Witches. Bjuder även på två av mina all-time favoritfilmer; Gröna stekta tomater (finns typ bara på DVD – men är helt ljuvlig) och The Greatest Showman. Har ni inte sett dessa är det hög tid!

Umgås med nära och kära: Laga mat tillsammans, spela sällskapsspel och gå på promenad. Tre saker som gör tid tillsammans kvalitativ (om man inte blir osams över spelet då förstås). Alla dessa aktiviteter är sånna där mobilen oftast stannar kvar i fickan. Fint va!

Gå ut: Jag antar att isolering inte kräver att man är inlåst. Utan mer att man håller distans. Packa ryggsäcken med en kaffetermos, en filt och en bra bok. Leta reda om en solig, grässlänt i lä och slå dig ner. Det minna vänner stavas, L.I.V.S.K.V.A.L.I.T.É.T!


För fler pysseltips, skrolla längst ner. Hoppas ni hittar något kul i min lista! Och jag skulle bli jätteglad om ni hjälpte mig att fylla på den. Här eller på Instagram! Vet att ni sitter inne på massa tokigheter, och sånt gör mig glad!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: